Nega AP obuće

Sve cipele AP napravljene su u Srbiji od strane veštih majstora, prateći tehnike u proizvodnji koje se tradicionalno koriste već decenijama.

Odlikuje ih visoki kvalitet i preciznost. U svaki par cipela koji napravimo, ulažemo jednako vreme i brigu kako bi rezultat bio jedinstven. U proizvodnji koristimo najfiniju italijansku kožu, a uz naš elegantan dizajn i vešte majstore, konačan proizvod je ono što će vas činiti sofisticiranom.

Briga za gornji deo i kožni đon važan je deo zaštite dugovečnosti i integriteta AP cipela. Cipele iz naše proizvodnje mogu trajati godinama. Međutim, važno je napomenuti da gornji deo može da traje dugo, ali da se kožni đonovi u nekom trenutku moraju zameniti. Predugo nošenje cipela na umanjenom đonu može uzrokovati trajna oštećenja kožne obuće. Iako ne postoji utvrđeno pravilo o tome kako redovno treba da menjate đon na cipelama, neki znaci ipak postoje.

Neravnomerno trošenje đona. Svi hodaju drugačije i jedna od radosti posedovanja cipela sa kožnim đonom je posmatranje kako se vaše cipele razvijaju u skladu sa vašim prirodnim pokretima. Ono na šta treba paziti je neujednačeno trošenje. Iako bi moglo biti zanimljivo saznati da favorizujete spoljni deo stopala, ova vrsta neravnomernog trošenja može s vremenom umanjiti kožne potplate. Kada prvi put primetite habanje, vreme je za posetu obućaru.

Cepanje đona. Ako gornji deo vaših cipela počne da se udaljava od đona, vreme je za njegovu zamenu. Cepanje đona je uzrokovano raznim faktorima, oštećenjima od vode, kao i pokušajem sušenja cipela pored direktnog izvora toplote (poput radijatora u kući). Ako biste hteli da nosite cipele po vlažnom vremenu, pazite na bilo kakve znakove cepanja đona. Takođe možete izabrati da se na tabane stavi tanka gumena traka koja će vam pomoći u dodatnoj zaštiti – savetujemo da je ovo najbolja praksa za svaku obuću koju nameravate da nosite po vlažnom vremenu. Preporučujemo da cipele osušite prirodno, dalje od direktne sunčeve svetlosti ili direktne toplote, sa đonom okrenutim nagore, tako da mogu da dišu i potpuno se osuše.

Oštećenje vodom. Ovo možda nije veliki problem za cipele sa gumenim đonom ili cipele sa đonom sa efektom kože, međutim, luksuzni kožni đonovi su podložni oštećenju vodom. Ako vas ipak uhvati kiša, samo se uverite da su vam cipele dovoljno suve pre nego što ih ponovo obučete. Ne zaboravite da ih osušite prirodno, tako da su đonovi okrenuti nagore i dalje od bilo kog direktnog ili jakog izvora toplote.

AP cipele izrađene su od fine kože i  visokokvalitetnih materijala, koji će s dobrom njegom i pažnjom trajati tokom godina. Ako imate neko dodatno pitanje o čuvanu i negovanju vaših AP cipela, budite slobodni da nas kontaktire na ana@anapopovicshoes.com

Volite i negujte svoje cipele i one će vam uzvratiti dugotrajnošću.